Activiteiten

Feesten en bijeenkomsten
Casa Torre en Casa Panoramica zijn samen of apart ook geschikt voor een huwelijksfeest, een trainingsweek of andere evenementen met een groep tot maximaal 30 personen.

De 3 vakantiewoningen van Casa Torre kunnen dan eenvoudig tot een groter geheel worden verbonden. Wij kunnen altijd helpen met uw wensen om eten te laten bereiden en het buitenterrein aan te kleden om in de tuin of olijfgaard Italiaans te ontbijten, lunchen of dineren.

Oogsten
Wat is mooier dan het oogsten van eigen druiven en olijven?

De druivenrassen Montepulciano en San Giovese zijn de basis van onze eigen karakteristieke Rosso Piceno, die heel goed smaakt. De wijn wordt bij Gianfranco, die verantwoordelijk is voor het onderhoud van het terrein, thuis gemaakt en gebotteld.

We produceren ook op kleine schaal Vino Cotto, een bijzonder soort lokale desertwijn. De jaarlijkse olijvenoogst zorgt voor heerlijke eigen extra vergine olijfolie.

Verder kunnen onze gasten zoveel als ze willen zelf noten en vijgen plukken als het seizoen ernaar is.

Helpen met oogsten is leuk om te doen maar moeilijk van tevoren in te plannen. Neem bij interesse daarvoor contact met ons op.

Omgeving verkennen
Er zijn talrijke mooie bergwandelingen te maken in de Monte Sibillini. Deze bergen doen niet onder voor de Alpen en het is op hoogte vaak wat koeler dan aan zee.

Le Marche heeft een 180km lange kustlijn met in het zuiden prachtige zandstranden. Aan deze kust, de Riviera delle Plame zijn talrijke aantrekkelijke kustplaatsen met een keur aan voorzieningen. Met name in augustus zijn er overwegend Italiaanse vakantievierders. Na een dag strand is het aangenaam weer de heuvels in naar Ripatransone terug te keren.

Tussen de bergen en de kust zijn er eindeloos veel heuvelstadjes die er vaak heel goed uitzien en waar allerlei festiviteiten plaatsvinden. Verken ook de cultuursteden Fermo en Ascoli Piceno.

Overige activiteiten
Het zuiden van le Marche staat bekend om zijn wijn. Er zijn talrijke wijnhuizen die hun gasten met open armen ontvangen voor een wijnproeverij.

Verder is het heuvelland erg geschikt voor actief fietsen. Er zijn fietsen te huur in de kustplaatsen (ook e-bikes).

In Ripatransone is ook een tennisbaan. Golfen kan in de omgeving op diverse plekken.

Wie in Italie vakantie viert gaat natuurlijk ook lekker uit eten. Er zijn talloze restaurants in de omgeving. Probeer ook eens, net als Italiaanse families, de zondaglunch.