Casa Torre - Algemene info

Casa Torre
Casa Torre bestaat uit drie modern ingerichte vakantiewoningen, Vigna, Vista Mare en Volte A Crociera.

De vakantiewoningen bevinden zich in een stijlvol en met behoud van authenticiteit gerestaureerde 18e eeuwse Torre met een panoramische ligging.

Casa Torre algemene info
Casa Torre staat op hetzelfde terrein als Casa Panoramica. Op dit terrein zijn 2 wijnvelden, olijfboomgaarden, noten- en vijgenbomen gecombineerd met een nieuw aangelegde landgoedtuin en het gezamenlijke zwembad.

Naast dit zwembad is een ruim terras dat deels overkapt is en waarop comfortabele ligstoelen en parasols staan. Een eigen oprit, begeleid door witte oleanderstruiken voert omhoog naar het monument, de tuin en de overdekte privé parkeerplekken.

Casa Torre biedt ruim uitzicht op de Adriatische zee. Casa Torre is in 2010 geheel gerestaureerd waarbij kosten noch moeite zijn gespaard om het originele karakter te behouden. De centrale toren is een zogenaamde “colombaia”, een gebouwtype dat alleen in Umbrië en Le Marche voorkomt en waarvan alle oorspronkelijke kenmerken nog aanwezig zijn.

De sfeer In de oudere gebouwdelen wordt bepaald door ruimtes met toog- en gewelfkelders, zware eiken balklagen en oude terracotta tegels op de vloeren. De wanden zijn wit gestukadoord. De buitenramen en –deuren hebben binnen- of buitenluiken om de zon buiten te houden.

Casa Torre heeft vloerverwarming en warm water via een warmtepomp op aardwarmte en is samen met de zonnecellen bij het zwembad CO2 neutraal. De inrichting van de woningen is met beroemd 50er en 60er jaren designmeubilair gecombineerd met klassieke tafels en kasten.