Le Marche in Italië

Casa Torre en Casa Panoramica zijn gelegen in de regio Le Marche. De regio ligt in het midden van Italië tussen de Apennijnen en de Adriatische kust, iets ten Noorden van Rome. De regio wordt gekenmerkt door tal van vestingstadjes en prachtige heuvels. Dit is de regio waar u nog het echte authentieke Italië vindt.

Het klimaat in Le Marche

Le Marche heeft een mediterraan klimaat. In de zomer kent het gebied aangename temperaturen van 28 tot 30 graden, met een koele bries vanaf zee. In het voor- en najaar is het weer mild met zo’n 13 graden tussen januari en maart, en 18 graden tussen oktober en december. Er heerst een lage luchtvochtigheid en er valt aanzienlijk minder regen dan in Nederland.
 

Het landschap van Le Marche

Een fascinerend landschap tussen hoge bergen en zeekust, zo valt Le Marche het best te beschrijven. In het oosten vindt u een prachtige kust met zandstranden. Het westen wordt gekenmerkt door hoge bergen met sneeuwtoppen. Daartussen vindt u een heuvellandschap met prachtige lappendekens. In de Monte Sibillini bevindt zich zelfs een skigebied met 40km piste. 

Op vakantie in Le Marche?

Wilt u op vakantie in de regio Le Marche. Casa Torre en Casa Panoramica zijn twee vakantiehuizen in de regio Le Marche, vlakbij de stad Ripatransone. Neem voor meer informatie contact met ons op.